Brf Hammarby Strand

Sidan uppdaterad 2021-08-18
Till innehåll

Gård/Gem. utrymmen > Gård och trädgård


Gård och trädgård


 
Vi har sannolikt söders vackraste gård och innergård. Den måste vi värna om och alla behöver hjälpa till för att den i fortsättningen också ska förbli vår vackra och fina gård. Därför måste det finnas regler om och hur vi kan använda gården, gården är till för alla i vår förening.

 
Det finns en trädgårdsplan, som föreningen arbetar efter. Den består av en strukturplan och en växtförteckning. Dessa kan du hitta på följande länkar
 
 
 
Underhållet av trädgården är utlagt på entreprenad sedan 2008, företaget heter Azalea som är en av Stockholms bästa trädgårdsmästare.
 
(§) Förutom vår trädgårdsmästare Azalea får ingen annan plantera något i vår trädgård. Ingen blomjord får läggas i rabatterna, gammal blomjord måste läggas i påsar och sedan läggas i grovsoporna.

Frukt och bär
 
Det finna inga giftiga bär på gården. Svarta/röda vinbär och krusbär är planterade borta i fyrkanterna i närheten av barnens lekhörna.  Det finns också äppelträd, plommonträd och körsbärsträd (var rädda om dessa). Dessa är till för alla i föreningen att plockas och ätas.

Gräsmattan
Gräsmattan är extra känslig på våren och därför måste vi tyvärr stänga av den när snön har försvunnit för att den ska kunna återhämta sig.
(§) Vad gäller trädgårdsmöbler som ställs ut på gräsmattan skall de efter användandet tas därifrån.

Fotbollsspel
(§) Vid fotbollsspel är endast fotbollar av skumgummi tillåtna och det gäller hela gården.

Barnens lekhörna
Lekhörnan finns i Tobaken 3. Den besiktas varje år och vid eventuella fel åtgärdas de omgående. Sandlådan har kattnät, glöm inte att lägga tillbaka nätet efter användning av sandlådan. Vid behov byts sanden i sandlådan, under gungorna och runt lekhuset.

Pergolan
Pergolan ligger i Tobaken 2 och är de vuxnas oas, självklart får barnen vistas där med sina föräldrar men det är ingen lekplats för barnen. Pergolans möbler får inte flyttas därifrån.
För bokning och mer information, se fliken "Pergolan"
.
 
Grillning
Grillning är endast tillåtet på två ställen på gården. Det ena är den uppmurade platsen på gräsmattan i närheten av lekhörnan och den andra är i Pergolan. Efter grillningen ska grillen plockas undan (naturligtvis efter den har svalnat).
(§) Inga grillar får förvaras i barnvagnsrum eller cykelrum.
(§) Ingen grillning med gasol eller kol är tillåten på balkonger, terrasser och uteplatser. El-grill får användas på balkonger, terrasser och uteplatser om det inte stör grannarna.

Cyklar och cykling
Cyklar ska stå i cykelställen som finns både inne på gården och utanför Nackagatan, Tengdahlsgatan och mellan Tegelviksgatan 59 och 61.
(§) Inga cyklar ska låsas fast vid träd, vid staketen eller räcken. Är det fullt i cykelstället, parkera cykeln bredvid på sitt eget ställ. Under vinterhalvåret och om cykeln inte används, ska den ställas in i cykelrummet, för att underlätta snöröjningen.

Cykling på gården skall göras med största försiktighet. Detta gäller även när barn cyklar. Både små barn, gamla och husdjur ska kunna röra sig på gården utan att behöva vara oroliga för att bli påkörda av en cykel.

Hyrda elsparkcyklar på föreningens mark
(§) Det är inte tillåtet att parkera hyrda elsparkcyklar på föreningens mark.
Detta inbegriper hela gården, marken mellan Tegelviksgatan 59 och 61 samt marken mellan trottaren och huskroppen på Tengdahlsgatan 41-47 och Nackagatan 14-22.

 
(§) Släng inga Fimpar på gården, detta gäller även föreningens mark vid Nackagatan, Tengdahlsgatan och marken mellan Tegelviksgatan 59 och 61.


(§) Tänk på att inte använda gården som toalett, utan säkerställ att era gäster har möjlighet att gå in på er egen toalett i lägenheten.

Husdjur
Hundar och katter är till stor glädje för många människor, men kan också vara ett obehag för grannarna om inte ägaren tar sitt ansvar.
(§) Det är ägarens ansvar att plocka upp efter sitt djur så att det inte orsakar irritation inom området.
 

Tillbaka till innehåll