Brf Hammarby Strand

Sidan uppdaterad 2021-10-09
Till innehåll


FörsäkringarHemförsäkring

En hemförsäkring ersätter skador på din lösa egendom såsom möbler, kläder, TV, datorer etc i lägenheten.
Därför bör du alltid teckna en sådan.


Bostadsrättstillägg

Du som bor i bostadsrätt ansvarar för ytskikt samt fast installerade sanitetsvaror, hushållsmaskiner och vitvaror i lägenheten. Av föreningens stadgar framgår vad du har underhållsansvaret för och detta ansvar omfattas inte av en traditionell hemförsäkring.

Vår förening har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg, så därför behövs inte ett individuell bostadsrättstillägg i vår förening. Kostnaden för detta tillägg ingår i den avgift du betalar till föreningen.
För närvarande är denna försäkring tecknad i Folksam via RB försäkring.

Bostadsrättstillägget ersätter vissa skador på ytskikt samt fast installerade sanitetsvaror och i vissa fall även hushållsmaskiner och vitvaror om dessa inte täcks av hemförsäkringen.

Om du eller någon tidigare bostadsrättshavare låtit renovera eller bygga om på ett sätt som strider mot gängse normer (t.ex. Säker Vatten, BKR, DVK) och detta har orsakat skadan, så kan ett försäkringsbolag vägra ersättning för skadan. Därför är det mycket viktigt att alltid anlita seriösa entreprenörer med gällande auktorisering och gällande ansvarsförsäkring.


Föreningens fastighetsförsäkring

Bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring ersätter skador på själva byggnaden inklusive fasad, bjälklag, fundament samt vatten- och avloppsstammar utanför lägenheten.


Vid skada

Skadeanmälan ska göras till följande instanser:
1. Vid skada på lösöre: anmäl till ditt hemförsäkringsbolag.
2. Vid skada på fast egendom: anmäl först skadan till ditt hemförsäkringsbolag. Om skadan inte täcks av ditt försäkringsbolag, så ska du anmäla den till Folksam och till styrelsen för att kunna åberopa bostadsrättstillägget.
3. Vid skada på lägenhet som kan tänkas omfattas av bostadsrättstillägget: anmäl skadan till Folksam och till styrelsen.

Tillbaka till innehåll